Световната №1 при жените Каролине Возняцки се опита да замаже положението след гафа, който сътвори по време на пресконференцията след края на мача си срещу Светлана Кузнецова.

Датчанката обърна съперничката си от сет пасив и изоставане с 1-4 гейма във втория сет и явно приливът на адреналин се оказа твърде голям за блондинката, която си позволи да имитира мускулния спазъм на колегата си Рафаел Надал по време на пресконференцията след края на мача на испанеца с аржентинеца Давид Налбандиян.

Реакцията на Возняцки бе осъдена остро от тенис-феновете по целия свят, като тенисистката побърза да да се оправдае в социалните мрежи за ролята, в която си позволи да влезе.

"Забавлявах се на пресконференцията си и се надявам това да не се приеме по погрешен начин. Изключително много уважавам и се възхищавам на Рафа", написа датчанката в Туитър, използвайки цели четири удивителни знака, с които подчерта "възхищението" си към испанеца.

На четвъртфиналите на US Open Возняцки излиза срещу Петкович, като на полуфиналите почти сигурно я чака най-успешната тенисистка в последните години Серина Уилямс.