Вчерашният провален ден от програмата на Открития шампионат по тенис на САЩ накара организаторите сериозно да прекроят плановете си и да пренасочат всички двубои за днес.

Това означава, че ако времето позволи, тази вечер ще станем свидетели на поредица от изключителни сблъсъци, които ще дадат отговор на много въпросителни.

Шоуто на “Артър Аш Стейдиъм” ще открият Рафа Надал и Жил Мюлер, а веднага след това ще се насладим на изцяло сръбския сблъсък между Новак Джокович и Янко Типсаревич.

За трети път Джокович и Типсаревич ще застанат един срещу друг, като до момента Ноле няма загуба, а преди няколко месеца на полуфиналите в Белград той без игра се наложи над своя сънародник, поради отказване на Типсаревич.

Не по-малко интересна се очертава да бъде и вечерната сесия на най-големия корт на Флашинг Медоус, като в първия двубой сили ще премерят Серена Уилямс и Анастасия Павлюченкова.

След серията от отпадания на останалите претендентки, по-малката от сестрите Уилямс е все по-близо до поредния си трофей, но за целта трябва днес да не допусне изненада срещу напористата рускиня.

Гвоздеят на програмата несъмнено е сблъсъкът между Роджър Федерер и Жо-Влифред Цонга. Маестрото демонстрира готовността си да атакува титлата тази година, но французинът пък със сигурност има какво да противопостави на именития си съперник, още повече, че го победи в последните им два мача.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Артър Аш Стейдиъм   Луис Армстронг Стейдиъм
18.00 ч. Рафа Надал 18.00 ч. Давид Ферер
  Жил Мюлер   Анди Родик
следва Новак Джокович следва Вера Звонарьова
  Янко Типсаревич   Саманта Стоусър
2.00 ч. Серена Уилямс не преди Каролине Возняцки
  Ан. Павлюченкова 0.00 ч. Андреа Петкович
следва Роджър Федерер    
  Жо-Вилфред Цонга