Програмата от деветия състезателен ден на Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк предвижда да се изиграят останалите 4 осминафинални сблъсъка при мъжете, както и първите два четвъртфинала при дамите.

След като снощи основите двама претенденти от горната част на схемата Новак Джокович и Роджър Федерер не допуснаха изненада и спечелиха своите сблъсъци, съответно срещу Дългополов и Монако, днес същото се очаква да сторят и фаворитите от долната половина – Рафа Надал и Анди Мъри.

Шампионът от миналата година Рафа Надал ще се изправи на “Артър Аш Стейдиъм” срещу левичаря от Люксембург Жил Мюлер, чието най-добро представяне на Флашинг Медоус е достигането до четвъртфиналите през 2008 година.

До момента Надал и Мюлер имат изиграни 3 официални сблъсъка, а балансът е 2:1 победи за “Ел Торо” , като успехът на Мюлер е от далечната вече 2005 година, във втория кръг на Уимбълдън.

След впечатляващия обрат срещу Робин Хаасе, днес “шотландския боец” Анди Мъри ще трябва да се противопостави на представителя на домакините Донълд Янг.

Ако Мъри не се поддаде на порива на странните си настроения не би трябвало да има особени затруднения срещу тъмнокожия американец, който преди десетина дни в Уинстън-Салем стана жертва и на нашия Григор Димитров.

При дамите - Вера Звонарьова ще се опита да повтори постижението си от миналата година, когато достигна до финала, като а целта днес трябва да преодолее Саманта Стоусър, докато Флавия Пенета ще срещне Анжелик Кербер.

Ето и програмата: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Артър Аш Стейдиъм   Луис Армстронг Стейдиъм
18.00 ч. Анди Мъри 18.00 ч. Джон Иснър
  Доналд Янг   Жил Симон
следва Рафа Надал следва Анжелик Кербер
  Жил Мюлер   Флавия Пенета
2.00 ч. Давид Ферер следва Вера Звонарьова
  Анди Родик   Саманта Стоусър