Моделът на Барселона без типичен централен нападател може да бъде приложен и от Байерн. В момента контузии преследват Марио Гомес и Ивица Олич, а според треньорите Петерсен не е готов още за титуляр.

„Гомес има проблеми, при Робен също нещата не са както трябва. Би трябвало във вторник да започнат тренировки, за да играят срещу Фрайбург и Виляреал”, каза треньорът на Байерн Юп Хайнкес.

Твърде съмнително е, че днес двамата ще се включат в тренировката на отбора. Според мюнхенския вестник tz Робен със сигурност пропуска срещата от Бундеслигата, въпреки че от клуба не съобщават. Гомес не направи цяло занимание в понеделник, но пък твърди, че вече е добре.

„Не гледам на ситуацията в нападение като толкова драматична. Имаме достатъчно кадри за да решим всяка ситуация. И Барселона играе без централен нападател. В най-лошия случай ще направим като тях”, коментира Юп Хайнкес.

Очаква се на пълни обороти да започне да тренира и бранителят Даниел ван Буйтен. Той пропусна лагера на Белгия заради травма.