Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на провеждащото се в момента Открито първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.

В среща от четвъртия кръг на надпреварата сърбинът отстрани поставения под номер 22 в основната схема Александър Дългополов с 3:0 сета, в отделните части 7/6, 6/4, 6/2.

Интрига в двубоя имаше само в първия сет, в който малко изненадващо украинецът пръв стигна до пробив, но още в ответния гейм Ноле заличи изоставането и така развръзката на сета трябваше да настъпи след тайбрек.

В него Дългополов започна ударно и набързо поведе с 4:0, но Джокович успя да изравни за 4:4. Последва серия от великолепни възможности и за единия, и за другия тенисист да затвори сета, но в крайна сметка щастието се усмихна на сърбина, който след 16:14 сложи точка на спора.

Драматично изгубената първа част сякаш пречупи Дългополов и в останалите две части той не бе в състояние да се противопостави на фаворита в тази среща и така след близо два часа и половина игра Ноле стигна до крайната победа.

В опит да си осигури място на полуфиналите Новак Джокович ще се изправи срещу сънародника си Янко Типсаревич, който снощи преодоля Хуан Карлос Фереро със 7/5, 6/7, 7/5, 6/2.

Статистиката от двубоя:

Джокович

Дългополов

66

1-ви сервис %

41

2

Асове

5

3

Двойни грешки

5

 5/7

Възможности за пробив

 2/6

25

Непредизвикани грешки

44

13

Уинъри

25

Времетраене: 2.26 ч.