След фантастичната победа с 6:2 над Австрия, класирала Германия на Европейското първенство догодина, отборът ще играе приятелски мач с Полша. Треньорът Йоахим Льов обаче освободи от него три от звездите си.

Мануел Нойер, Бастиян Шнвайнщайгер и вкаралия три гола на австрийците Месут Йозил получиха право да се завърнат по-рано в клубовете си.

„Решението ми е част от нашата обща концепция. Винаги съм казвал, че играчите ни, чийто клубове играят за три купи през сезона и имат много мачове, трябва да бъдат щадени и в националния отбор когато това е възможно и разумно”, обяви Льов.

„Така футболистите получават възможност да тренират целево с клубовете си, а в национолания отбор може да изпробваме младите”.

Освен споменатите трима, срещу поляците най-вероятно няма да играе и десния бек Бенедикт Хьоведес. Той има проблеми с адукторите.

В същото време Германия договори приятелски мач с Холандия на 15 ноември в Хамбург. Четири дни по-рано в Киев е другия приятелски мач на отбора на Льов – срещу съдомакина на Евро 2012 Украйна.