Ето че първата седмица от Откритото първенство на САЩ по тенис вече е към своя край, а неизвестните около претендентите за трофея в надпреварата си остават.

Днес предстоят да се изиграят няколко ключови двубоя, които ще приковат вниманието на всички приятели на аристократичната игра.

След двете си победи в тренировъчно темпо днес пред 5-кратният победител Роджър Федерер има значително по-сериозно предизвикателство в лицето на талантливия хърватин Марин Чилич.

Маестрото записа чисти победи и в двата им досегашни официални сблъсъка, но Чилич е способен на изненади във всеки един момент.

Още по-интересен се очертава да бъде двубоят между Вика Азаренка и Серена Уилямс. Мнозина специалисти предричаха финал между двете тенисистки, но жребият определи двете да се срещнат още в третия кръг.

Последният двубой от програмата на “Артър Аш Стейдиъм” ще противопостави световния номер 1 Новак Джокович на непредсказуемия Николай Давиденко.

Ако мачът между двамата бе преди два сезона, то със сигурност би ни очаквала изключително ожесточена и равностойна битка, но сега като че ли Ноле няма да предостави много шансове на своя опонент.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час е в българско време)

  Артър Аш Стейдиъм   Луис Армстронг Стейдиъм
18.00 ч. Каролине Возняцки 18.00 ч. Томаш Бердих
  Ваня Кинг   Янко Типсаревич
не преди Роджър Федерер следва Йелена Янкович
20.00 ч. Марин Чилич   Ан. Павлюченкова
не преди Вика Азаренка следва Марди Фиш
22.00 ч. Серена Уилямс   Кевин Андерсън
2.00 ч. Ана Иванович следва Светлана Кузнецова
  Слоън Стивънс   Акгул Аманмурадова
следва Новак Джокович
  Николай Давиденко