Този уикенд ще бъде даден старта на новия сезон на форумната лига – един от най-мащабните турнири по аматьорски футбол в България. Новото е, че от тази година отборите вече ще се състезават в три групи – А, Б и В.

 

Както и досега, отборите от „групата на майсторите“ ще мерят сили на голямото игрище на комплекс "Спортна София". Във формат 8 полеви играчи плюс вратар общо 14 отбора ще се борят за титлата най-добър отбор сред форумните общества.

 

Фаворит за титлата остава миналогодишният шампион в лигата – отборът на ФЕН. Не малко отбори обаче афишират желание да изместят „феновете“ от върха. За момента най-сериозни изглеждат заявките на ФРГ и FM България.

 

Новаците в А група от новия сезон са отборите на ЯМК Симитли и Investor.bg. Още в първия кръг двата отбора ще застанат един срещу друг, за да доказват кой заслужава мястото си сред майсторите повече.

 

Втората дивизия е съставена от 10 отбора, като новите в групата са изпадналите от елитната дивизия отбори на Volkswagen Team и Пежо Клуб България. Тук най-сериозни претенции за участие в групата на майсторите дават отборите на Арсенал и Dir.bg, които останаха в Б групата след драматичен финал на миналия шампионат.

 

Новото от тази година е формирането на В група. В нея участие ще вземат 12 отбора, два от които ще дебютират във форумната лига. Това са отборите на Лацио България и PokerStrategy.com. Двубоите от тази група ще се играят на терените на Атлас.

 

И така, мачовете започват. Ако сте уморени от „звездите“ в родния футбол, заповядайте на терените на Спортна София и Атлас. Със сигурност ще видите хъс, заряд и много емоции в поредния сезон на форумната лига!

 

*Екипът на Gol.bg пожелава успех на форума на Investor.bg в групата на майсторите!