След 6:2 над Австрия Германия вече се класира за Европейското първенство догодина. Никой в отбора не се съмнява: само титлата ще бъде успех.

„Играем за титлата и я искаме за нас”, каза авторът на един гол Лукас Подолски по телевизия ZDF.

Треньорът Йоахим Льов остана доволен от начина, по който отборът спечели групата. Досега в осем мача германците имат осем победи.

„По-рано от това не можеше да се класираме. Сега обаче трябва да продължим да поддържаме напрежението в себе си за следващите мачове.”

„Нашата философия е да нападаме непрекъснато. През цялото време сме работили за това да имаме отбор, в който играчите да са заменими. Това е необходимо ако искаме да сме на световния връх”, каза Льов.

Авторът на хеттрик в мача Месут Йозил няма претенции кой е вкарал първия гол. Тогава негов удар мина съвсем близо до Клозе и на телевизионните повторения не се видя дали нападателят закачи топката.

„Няма значение кой точно вкара първия гол, не мога да кажа точно. Важното е, че играхме много силно като отбор”, каза полузащитникът.

Във вторник Германия ще играе приятелски мач с Полша в Данциг – германски град, който днес се намира в границите на полската държава под името Гданск.