Днешната състезателна програма от последния за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк ще ни предложи някои доста вълнуващи сблъсъци, в които ще бъдат замесени топ тенисисти като Надал, Мъри, Дел Потро и Родик.

След трудния си успех на старта на кампанията си над Андрей Голубьов, тази вечер шампионът Рафа Надал ще излезе за втория си двубой срещу французина Никола Маю, който нашумя покрай прословутия сблъсък на Уимбълдън срещу Джон Иснър.

Интересен факт е, че французинът е един от малкото тенисисти в тура, който има положителен баланс срещу “Ел Торо”, като в единствения им официален мач до момента – на турнира в Куинс през 2007 година, Маю стига до успеха със 7/5, 7/6.

Не по-малко интересен се очертава да бъде и двубоят на Анди Мъри с Робин Хаасе. Британецът влиза като фаворит в срещата, но през последните седмици Хаасе демонстрира голямо израстване и доста стойностни игри.

На Грандстенд също предстоят интригуващи мигове тази вечер, като шоуто ще открият двамата аржентинци - Хуан Мартин Дел Потро и Диего Хункуера. Шампионът от 2009 година изрази радостта си от завръщането си на Флашинг Медоус, но дали Хункуера няма да помрачи ентусиазма му – ще разберем по-късно днес.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Артър Аш Стейдиъм   Луис Армстронг Стейдиъм
18.00 ч. Анабел Медина Гаригес 18.00 ч. Моника Никулеску
  Вера Звонарева   Луси Шафарджова
не преди Мария Шарапова следва Джон Иснер
20.00 ч. Флавия Пенета   Роби Джинепри
следва Рафа Надал следва Анди Мъри
  Никола Маю   Робин Хаасе
2.00 ч. Кристина Макхейл не преди Надя Петрова
  Мария Кириленко 0.00 ч. Саманта Стоусър
следва Анди Родик
  Джак Сок