Днешната програма от Откритото първенство на САЩ по тенис ще ни предложи поредната порция емоции, с участието на някои от топ фаворитите, както при мъжете, така и при дамите.

На най-големия корт на Флашинг Медоус днес ще видим в действие последователно Роджър Федерер, Серена Уилямс, Каролине Возняцки и Новак Джокович.

След убедителния си успех над Сантяго Хиралдо, след броени минути за своя втори сблъсък от надпреварата Маестрото от Базел ще се изправи срещу представителя на Израел - Дуди Села.

Интересен факт е, че до момента двамата са се срещали един единствен път в официален двубой и това се е случило през далечната вече 2005 година на Ролан Гарос, когато швейцарецът стигна до убедителен успех с 3:0 сета.

Почти толкова безпроблемна се очертава да бъде срещата и на световния номер 1 Новак Джокович, който в последния мач за деня на централния корт ще се изправи срещу аржентинеца Карлос Берлока.

Двата сблъсъка при дамите също имат изявен фаворит, като тук интересното е, че и Каролине Возняцки, и Серена Уилямс ще премерят сили с представителки на Холандия – Возняцки с Аранча Рус, а по-малката от сестрите Уилямс – с Михаела Крайчек.

Ето и програмата:
(приблизителният начален час е в българско време)

  Артър Аш Стейдиъм   Луис Армстронг Стейдиъм
18.00 ч. Франческа Скиавоне 18.00 ч. Йелена Янкович
  Миряна Лучич   Йелена Докич
не преди Роджър Федерер следва Гаел Монфис
20.00 ч. Дуди Села   Хуан Карлос Фереро
следва Серена Уилямс не преди Марди Фиш
  Михаела Крайчек 22.00 ч. Малек Жазири
2.00 ч. Каролине Возняцки не преди Вика Азеренка
  Аранча Рус 0.00 ч. Хисела Дулко
следва Новак Джокович
  Карлос Берлока