Миналогодишната финалистка Вера Звонарьова (Рус) се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.

В драматичен сблъсък от програмата на “Артър Аш Стейдиъм” рускинята, която е поставена под номер 2 в основната схема, успя да отстрани с 2:1 сета украинката Катерина Бондаренко, в отделните части 7/5, 3/6, 6/3.

Като цяло двете тенисистки предложиха изключително равностойна игра с множество спадове и възходи в хода на двубоя, но в решителните моменти на заключителна трета част опитът и самочувствието на Звонарьова си казаха думата и след пробив на нула в осмия гейм и два пропуснати мачбола тя стигна до крайния успех.

Така в стремежа си да повтори постижението си от миналата година Вера Звонарьова ще срещне в третия кръг испанката Анабел Медина Гаригес, която по-рано днес срази Лаура Робсън с 2:0 сета.

Междувременно в третия кръг вече е и чаровната рускиня Мария Кириленко, която без проблеми се справи със съпротивата на сънародничката си Вера Душевина, отстранявайки я също с 2:0 сета.

Резултати:

II кръг:
Луси Шафарджова 3 7 6
Мадисън Кийс 6 5 4
Моника Никулеску 6 6
Александра Дюлгеру 3 0
Мария Кириленко 6 6
Вера Душевина 1 2
Анабел Медина Гаригес 6 6
Лаура Робсън 2 3