Последният за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ по тенис – набира скорост, като днес предстоят да се изиграят последните срещи от първия кръг, както и голяма част от мачовете от втория.

Програмата на “Артър Аш Стейдиъм” ще започне с двубоя между Катерина Бондаренко и Вера Звонарьова, а веднага след това своя дебют в тазгодишното издание на шампионата ще направи Анди Мъри.

Британецът имаше противоречиви изяви в подготвителните турнири – отпадане на старта на надпреварата в Монреал и титла от Синсинати, а днес негов съперник ще бъде индиецът Сомдев Деварман.

Последният сблъсък от дневната сесия на най-големия корт от комплекса Флашинг Медоус ще бъде този между двукратната носителка на трофея Винъс Уилямс и германката Сабине Лисицки.

Естествено градусът на емоциите ще се покачи неимоверно във вечерната сесия, когато на полето ще се появят местният любимец Анди Родик и сексапилната рускиня Мария Шарапова.

Бившият номер 1 нямаше много поводи за радост през последните месеци, а тази нощ ще трябва да преодолее съпротивата на сънародника си Майкъл Ръсел, докато след трудното си начало срещу Хедър Уотсън, днес Шарапова ще се опита да набере скорост в двубоя си срещу Анастасия Якимова.

Разбира се за всички нас най-голям интерес представлява двубоят на първата ни ракета Цвети Пиронкова срещу 13-та в схемата Пън Шуей. Мачът е втори от програмата на телевизионен корт номер 13 и ще може да се наблюдава на живо.
 
Ето и програмата:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Артър Аш Стейдиъм   Луис Армстронг Стейдиъм
18.00 ч. Катерина Бондаренко 18.00 ч. Мадисън Кейс
  Вера Звонарева   Луси Шафарджова
не преди Сомдев Деварман следва Хуан Мартин Дел Потро
20.00 ч. Анди Мъри   Филипо Воландри
следва Винъс Уилямс следва Коко Вандевеге
  Сабине Лесицки   Саманта Стоусър
2.00 ч. Анди Родик не преди Маркос Багдатис
  Майкъл Ръсел 0.00 ч. Джон Иснер
следва Анастасия Якимова
  Мария Шарапова