Бившият номер 3 в световната ранглиста Николай Давиденко даде интересно интервю след измъчената си 5-сетова победа на старта на Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.

В среща от първия кръг на надпреварата руснакът води близо четиричасова битка, за да сломи съпротивата на поставения под номер 32 в основната схема Иван Додиг – 6/7, 6/3, 6/0, 2/6, 6/2.

“В последно време нещата при мен се получават малко по-трудно, така че всяка една победа, независимо как е дошла тя, е добра за самочувствието ми и трупането на игрова практика.”

“Наясно съм, че моментната ми спортна форма е далеч от тази, в която бих искал да бъда, но това се реалностите. Знам, че трябва здраво да работя и да променя доста в стила си на игра.”

“Не мога да Ви кажа в следващия ми двубой дали ще играя по-добре или не. Физически днес бях подготвен на 100 процента, но в игрови план нещата не стояха толкова добре. Можех да спечеля и в три сета, ако контролирах достатъчно добре разиграванията от основната линия, но допуснах множество грешки, които усложниха ситуацията.”

“Към настоящия момент имам много проблеми за решаване, но най-важният е да успея да се възстановя изцяло от болките в рамото. След приключването на US Open възнамерявам да отида за две седмици в Испания, където да премина специална рехабилитационна програма.”

“Преди две години отново имах сериозна контузия, в крака, но тогава бе по-различно и успях да се върна в топ 5. Времето минава и вече е много по-трудно преодоляването на подобни травми и връщането в оптимална спортна форма. Ако рейтингът ми падне толкова, че да не попадам в основните схеми на турнирите от сериите “Мастърс 1000” ще сложа край на кариерата си”.

Кратка визитка на Николай Давиденко:

дата на раждане

02.06.1981г.

професионалист от

1999г.

победи-загуби

423-268

титли/сингъл

21

финалист

6

титли/двойки

1

ранкинг в момента

39

приходи от наградни фондове

14 646 295 долара