Биографичната книга на Филип Лам „Тънката разлика” вече вдигна срещу него цяла футболна Германия. Капитанът на националния отбор и на Байерн вече засрамено се извини.

Поредната доза разкрития на Лам днес са относно интервюто за сериозния вестник Зюддойче Цайтунг, в което през 2009 година той критикува трансферната политика на Байерн.

И тогава Лам пожъна буря, само че само от Румениге. И от счетоводството.

 „Румениге беше много сърдит, говори високо пред всички – такова нещо не бил виждал и то ще донесе най-жестоката глоба, която Байерн някога е налагал. Отборът и треньор слушаха с наведени глави”, пише Лам.

„Аз седя на един стол и гледам втренчено напред. Това се случва значи когато ти трият сол на главата. Не го знаех досега, гадно е, бих си го спестил”.

„Привикаха ме да давам обяснения в клуба, облякох се официално. Бях притеснен, защото не исках да създавам ядове. Мина кротко, с Ули Хьонес говорихме за коняк. Накрая Румениге постанови: ще трябва да платя 50 000 евро защото не съм се придържал към правилата за общуване с пресата”, разказва  Лам.

„Това се много пари, но ги инвестирах добре. Ако си ангажиран и смел трябва да го доказваш всеки ден. Ули Хьонес ми е пример в това отношение, бих казал и образец”, похвали днешния президент на Байерн Филип Лам в книгата си.