Бившият номер 1 в световната ранглиста Анди Родик записа трета поредна победа в тазгодишното издание на международния тенис турнир на твърда настилка в Уинстън-Салем (САЩ) с общ награден фонд 553 125 долара.

В среща от четвъртфиналната фаза на надпреварата американецът, който е поставен под номер 1 в основната схема, се наложи с 2:0 сета над Хуан Монако (Арж), в отделните части 6/1, 6/4.

Двубоят започна и се разви отлично за Родик, който видимо подобри играта си през последните няколко дни, увеличи ефективността си на началния удар, реализира три пробива (два в първия сет и един във втория), а от своя страна дори не предостави възможност за брейк на своя опонент.

Така само за 67 минути игра Анди Родик успя да си осигури място във финалната четворка, където ще се изправи срещу сънародника си Джон Иснър.

Самият Иснър късно снощи имаше не леката задача да преодолее съпротивата на борбения Маркос Багдатис и въпреки че загуби катастрофално първия сет, успя да стигне до впечатляващ обрат и до крайната победа.

Резултати:

четвъртфинали:
Анди Родик 6 6
Хуан Монако 1 4
Джон Иснър 1 6 6
Маркос Багдатис 6 3 4
Робин Хаасе 6 6
Ал. Дългополов 4 4
Жулиен Бенето 3 7 6
Серхи стаховски 6 6 2