Лидерката в световната ранглиста Каролине Возняцки се класира за полуфиналите в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Ню Хейвън с общ награден фонд 618 000 долара.

Късно снощи датчанката, която е неизменна победителка в надпреварата през последните три години, успя да се наложи с 2:0 сета над 19-годишната представителка на домакините Кристина Макхейл, в отделните части 7/5, 6/3.

По този начин Возняцки взе реванш за конфузната си загуба от младата американка преди седмица на супер турнира в Синсинати, а за място на финала ще спори с италианката Франческа Скиавоне, която без игра отстрани Анабел Медина Гаригес.

До момента Возняцки и Скиавоне имат изиграни общо шест официални сблъсъка помежду си, като балансът е 4:2 победи в полза на световната номер 1, която между другото е спечелила и двата двубоя през тази година – на четвъртфиналите в Мелбърн и на полуфинала в Брюксел.

Другата полуфинална двойка в Ню Хейвън противопоставя една срещу друга китайката На Ли и квалификантката Петра Четковска.

Всички резултати:

четвъртфинали:
Каролине Возняцки 7 6
Кристина Макхейл 5 3
На Ли 6 3 6
Ан. Павлюченкова 4 6 2
Франческа Скиавоне
А. Медина Гаригес   R
Петра Четковска 7 7
Марион Бартоли 5 5