12-ят кръг от шампионата при най-бързите мотоциклетисти – Мото ГП отново ще ни пренесе отвъд Океана, където ще се проведе второто за сезона състезание в САЩ – това за Голямата награда на Индианаполис.

Звездното трио на “Репсол Хонда” – Кейси Стонър, Дани Педроса и Андреа Довициозо отново са след основните заподозрени за местата на подиума, като самочувствието на представителите на японския концерн се подклажда и от отличните им резултати през последните седмици.

В Бърно Стонър и Довициозо донесоха двойна победа за заводския тим на “Хонда”, а шансовете призовата тройка да бъде изцяло окупирана от този отбор бяха напълно реални и осъществими, ако не бе грубата грешка на Педроса, която го изхвърли от надпреварата.

Разбира се все още в борбата за титлата и за първото място във всяко едно отделно състезание е настоящият световен шампион Хорхе Лоренцо, който макар че позагуби позиции напоследък е готов да преследва своите шансове до последно.

Въпреки очевидното си изоставане от претендентите за короната този сезон от екипа на “Дукати” изразиха своя оптимизъм след представянето си в Чехия и сега с нетърпение очакват състезанието на Индианаполис, още повече, че то се явява и като домашно за Ники Хейдън, който живее само на няколко часа път от трасето.

В събота от 21.00 часа българско време е квалификацията за място, а в неделя от същото време е самият старт.

Временно класиране до момента:

  пилот мотор точки
1. Кейси Стонър Хонда 218
2. Хорхе Лоренцо Ямаха 186
3. Андреа Довициозо Хонда 163
4. Валентино Роси Дукати 118
5. Дани Педроса Хонда 110
6. Бен Спийс Ямаха 109
7. Ники Хейдън Дукати 103
8. Марко Симончели Хонда 76
9. Колин Едуардс Ямаха 75
10. Хироши Аояма Хонда 70