Шампионката от Откритото първенство на Франция На Ли започна с победа участието си в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Ню Хейвън с общ награден фонд 618 000 долара.

В интригуваща среща от втория кръг на надпреварата китайката, която е поставена под номер 2 в основната схема, отстрани чаровната рускиня Мария Кириленко с 2:0 сета, в отделните части 6/4, 7/6.

Въпреки чистата победа обаче Ли трябваше здраво да се потруди на централния корт в Ню Хейвън, тъй като сериозно изоставаше в резултата и в двете части, съответно с 1/3 в първия сет и дори с 1/4 във втория.

Със завидно самочувствие и стабилна игра от основната линия обаче световната номер 5 заличи пасива си и след близо два часа затвори срещата в своя полза, като за място на полуфиналите ще спори с друга представителка на “Сборная” – Анастасия Павлюченкова.

Междувременно тази вечер с огромен интерес се очаква четвъртфиналният сблъсък между световната номер 1 Каролине Возняцки и местната любимка Кристина Макхейл.

Да Ви припомним, че преди седмица на супер турнира в Синсинати 19-годишната американка сензационно отстрани световната номер 1 след успех с 6/4, 7/5.

Резултати:

II кръг:
Анабел Медина Гаригес 6 7
Елена Веснина 2 6
Марион Бартоли 6 2 6
Клара Закопалова 2 6 1
Ан. Павлюченкова 6 6
Роберта Винчи 2 4
На Ли 6 7
Мария Кириленко 4 6