Договорът на Джеферсън Фарфан с Шалке изтича в края на този сезон. След това перуанската звезда може да си тръгне без пари.

От германския клуб искат да предотвратят това. И притискат играча да поднови контракта си със спонсорирания от Газпром отбор.

„Искаме да преподпишем и му дадохме добри аргументи. Знам, че тук му е добре, но други клубове опитват да се докопат до него. Особено един, който не спазва правилата”, каза спортният директор на Шалке Хорст Хелд.

Става дума за Ювентус. От там отдавна се опитват да привлекат Фарфан – това е известно в Гелзенкирхен, където с основание се дразнят.

Фарфан имаше проблеми с треньора Феликс Магат, искаше да напуска. След идването на новия наставник Рангник перуанецът пак заигра силно.

В същото време Шалке уволни футболиста Алберт Щрайт. Той е скандален не само заради фамилията си (Щрайт на немски език означава караница, скандал-б.р.), но и с поведението си.

Заточен още от Феликс Магат във втория отбор, сега той си позволи да напсува директно треньора си там, както и един съотборник. Така някогашния перспективен германски проектонационал продължава да потъва.