Поставеният под номер 1в основната схема Анди Родик стартира успешно кампанията си на международния тенис турнир в Уинстън-Салем, който се явява последна репетиция преди началото на US Open.

За разлика от разочароващото си представяне в Синсинати миналата седмица, рано тази сутрин Родик изигра един доста приличен двубой и след час и 13 минути игра стигна до чиста победа срещу Едуард-Роджър Васелин – 6/2, 6/4.

Американецът успя да наниже 11 аса, реализира 3 от 7-те си възможности за пробив, а от своя страна не предостави на 107-ия в световната ранглиста французин нито веднъж да стигне до възможност за връщане на някой от брейковете.

Така в трития кръг от надпреварата бившият номер 1 в световната ранглиста ще се изправи срещу колумбиеца Сантяго Хиралдо, който по-рано снощи успя да преодолее съпротивата на Блаж Кавчич с 6/2, 6/3.

Междувременно вече стана ясен и съперникът на Григор Димитров в следващата фаза от надпреварата в Уинстън-Салем и това е украинецът Александър Дългополов, преодолял във втория кръг Карлос Берлока с 2:0 сета.

Резултати:

II кръг:
Кей Нишикори 7 6
Пабло Андухар 6 2
Джон Иснър 7 6
Дуди Села 6 2
Ярко Ниеминен 3 6 6
Денис Истомин 6 4 4
Николай Давиденко 6 6
Майкъл Ръсел 2 2