Земетресение с магнитуд 5.8 по скалата Рихтер разлюля тенис комплекса в Ню Хейвън (Кънектикът), където в момента се провежда престижния международен тенис турнир на твърди кортове от категорията “Премиер” с общ награден фонд 618 000 долара.

По средата на първия сет на двубоя между Йелена Янкович и Елена Веснина съдията на стола прекъсна мача и публиката бе евакуирана, като за щастие всичко приключи без каквито и да е инциденти.

Въпреки екстремното преживяване малко след това на корта за своя първи двубой излезе лидерката в световната ранглиста Каролине Возняцки, която показа, че изобщо не се е повлияла от повика на природата и само за 73 минути игра стигна до успеха срещу Полона Херцог с 6/3,6/0.

След провала си в Синсинати миналата седмица датчанката се раздели с досегашния си треньор – баща й Пьотър Возняцки, което веднага даде резултат и днес световната номер 1 показа играта, която всички очакват от нея.

Интересен факт е, че в спор за място на четвъртфиналите Каролине Возняцки ще се изправи именно срещу 19-годишната Кристина Макхейл в опит да вземе реванш за загубата си преди няколко дни в Синсинати.

Резултати:

I кръг:
Елена Веснина 6 2 6
Йелена Янкович 4 6 4
II кръг:
Каролине Возняцки 6 6
Полона Херцог 3 0
Кристина Макхейл 6 6
К. Суарес Наваро 2 2
Франческа Скиавоне 6 6
Моника Никулеску 2 1