Хамбургер започна катастрофално сезона – една точка от три мача, десет гола в собствената врата. И продължава да купува – пак от Челси.

Сърбинът Слободан Райкович е в полезрението на Франк Арнесен. Новият спортен директор на Хамбургер, който изкара години в Челси, взе 191-см защитник.

Това е пети играч на Челси, който последва Арнесен в Хамбургер. Досега този път извървяха турският младежки национал Гьокхан Тьоре, Майкъл Мансиен и италианският младежки национал Джакопо Сала и Джефри Брума.

Райкович е в оценен на два милиона евро. Той тренира още от юноша в Челси, досега се прочу с това, че наплю съдия в лицето на Олимпийския турнир в Пекин.

„Няма просто да седим така, виждаме, че трябва да действаме. През следващите дни ще се случи нещо”, обяви Франк Арнесен.

Райкович ще бъде представен утре и ще тренира, а през уикенда ще е на разположение на треньора Михаел Йонинг за мача с Кьолн. Договорът на сръбския национал (7 мача) е до 2014 година.

Авторитетното списание Кикер изрази мнение, че промяната на Арнесен е прекалено радикална и Хамбургер може да се озове в борбата срещу изпадането.