Бившият номер 1 в световната ранглиста Лейтън Хюит продължава с неубедителните си изяви преди началото на последния за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк.

След като отсъства от кортовете близо месец заради контузия австралиецът се завърна в игра точно в навечерието на сезона на хард на американска земя, но за разочарование на многобройните си фенове обаче успя да запише една единствена победа и то миналия месец на турнира в Атланта.

Късно снощи Лейтън Хюит, който към момента заема незавидната 188-ма позиция в световната ранглиста, не успя да прескочи първия кръг на международния тенис турнир в Уинстън-Салем, след като бе надигран с 2:0 сета от словенеца Блаж Кавчич – 6/4, 7/6.

Така австралиецът ще пристигне на Флашинг Медоус с доста незавидни резултати от US Open – сериите, като за съжаление на всички приятели на тениса той е далеч от онази форма, която преди 10 години му донесе титлата от надпреварата в Ню Йорк.

Почти толкова невзрачно продължава да е американското лято и за бившия топ 10 състезател Юрген Мелцер. Левичарят от Австрия изпитва сериозни затруднения с намирането на оптималната си спортна форма, а рано тази сутрин отпадна от турнира в Уинстън-Салем след загуба от Игор Андреев 5/7, 3/6.

Резултати:

I кръг:
Кей Нишикори 7 2 7
Жил Мюлер 6 6 6
Райън Харисън 1 6 6
Виктор Ханеску 6 3 4
Жулиен Бенето 6 6
Рикардо Мело 1 3
II кръг:
Маркос Багдатис 7 6
Райън Суитинг 5 1