Неприятната серия за Цветана Пиронкова продължава, след като днес българката отпадна от международния тенис турнир на твърди кортове в Ню Хейвън с общ награден фонд 618 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата българката бе надиграна по категоричен начин от 69-та в световната ранглиста Моника Никулеску с 2:0 сета, в отделните части 683, 6/2.

Така за 11-ти път от началото на сезона Пиронкова отпада още на старта на кампанията си надпревари от календара на женската тенис асоциация, което със сигурност ще отрази негативно на класирането й сред професионалистките.

Както и в Синсинати в началото на седмицата и днес Пиронкова изигра един изключително слаб мач, като в първата част имаше сериозни проблеми с началния си удар и логично допусна два безответни пробива.

Във втория сет Никулеску отново имаше надмощие, като в интерес на истината трябва да отбележим, че Пиронкова изпитваше болки в бедрото и дори поиска намесата на физиотерапевт, но и това не помогна българката да обърне развоя на събитията и след час и 24 минути игра неизбежното се случи и румънката стигна до крайния успех.

С тази загуба официалната подготовка на пловдивчанката за стартиращия след броени дни последен за сезона турнир от Големия шлем приключи, като за съжаление оптимистичните нотки за всички приятели на българския тенис липсват, а пред Цвети има доста сериозни въпроси за решаване в малкото дни до старта на надпреварата в Ню Йорк.

Статистиката от двубоя:

Никулеску

Пиронкова

84

1-ви сервис %

52

0

Асове

0

2

Двойни грешки

1

 6/7

Възможности за пробив

 2/5

 60/97

Общо спечелени точки

 37/97

Времетраене: 1.24 ч.