Ето че супер турнира на твърди кортове в Синсинати е към своя край, като днес останаха да се разрешат последните две въпросителни в надпреварата – кой ще е новият шампион при мъжете и коя ще е носителката на трофея при дамите.

Програмата на централния корт в Синсинати ще започне със заключителния сблъсък при мъжете, като около 19.30 ч. българско време Новак Джокович и Анди Мъри ще застанат един срещу друг.

Пътят на Ноле към финалната битка мина последователно през Райън Харисън, Радек Щепанек, Гаел Монфис и Томаш Бердих, като единствено французинът успя да вземе сет на световния номер 1.

Британецът пък започна с категорична победа срещу Налбандиян, а след това успя да отстрани последователно Богомолов, Симон и Фиш, като до финалното стъпало Мъри не загуби нито сет.

Съперничеството между Мъри и Джокович започва през 2006 година, когато на Мастърса в Мадрид сърбинът стига до впечатляващ обрат, а оттогава до сега балансът е 6:3 победи в полза на Ноле.

В предходните им две срещи през годината – на финала на Аустрелиън оупън и на полуфинала на Мастърса в Рим победата отново бе за възпитаника на Мариан Вайда, така че днес британецът има доста поведе да търси реванш.

В 1.00 ч. след полунощ ще започне и финалът при дамите, в който сили ще премерят Мария Шарапова и Йелена Янкович. Рускинята има категорично предимство в досегашните си двубои срещу сръбкинята (5:1), но през последната седмица Янкович демонстрира отлични игри и със сигурност ще се опита да грабне ценното отличие.

година

турнир

победител

2011

Мастърс Рим

Джокович

2011

Аустрелиън оупън

Джокович

2009

Мастърс Маями

Мъри

2008

Мастърс Синсинати

Мъри

2008

Мастърс Монреал

Мъри

2008

Мастърс Монте Карло

Джокович

2007

Мастърс Маями

Джокович

2007

Мастърс Индиън Уелс

Джокович

2006

Мастърс Мадрид

Джокович