Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович срещу шампиона от 2008 година Анди Мъри е финалът на тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Синсинати с общ награден фонд 2 430 000 долара.

За огромно съжаление на препълнените трибуни на централния корт слъсъкът между Джокович и Бердих приключи преждевременно, тъй като след края на първата част чехът прекрати участието си поради контузия.

Мачът започна равностойно, като Бердих успя пръв да стигне до пробив и имаше възможността да сервира за сета при 5/4, но точно в този момент изглежда получи някаква травма и не само че отстъпи първата част след 5/7, но до самия й край не спечели нито едно разиграване.

Веднага след това Бердих поздрави своя опонент и прекрати участието си, което е напълно разбираемо с оглед на това, че чехът не желае да получи по-сериозна контузия в навечерието на Откритото първенство на САЩ.

Далеч по-интрегуващ се оказа другият полуфинал между Анди Мъри и Марди Фиш.  Британецът започна във вихрено темпо срещата и се нагласи отлично към играта на американеца, което веднага се отрази цифрово на резултата и след по-малко от четвърт час Мъри вече водеше с 4/1.

Оттук до края на сета световният номер 4 просто си взе собствените подавания и безпроблемно стигна до крайното 6/3.

Вторият сет обаче предложи значително по-равностойна битка, след като Мъри на три пъти успяваше да поведе с пробив, но Фиш и трите пъти отговаряше подобаващо и наваксваше изоставенто си, за да се стигне до драматичната развръзка в тайбрека, където след 10:8 британецът успя да сложи точка на спора.

Статистиката от двубоя между Мъри и Фиш:

Мъри

Фиш

51

1-ви сервис %

53

5

Асове

7

4

Двойни грешки

2

 4/15

Възможности за пробив

 3/9

18

Непредизвикани грешки

33

27

Уинъри

33

Времетраене: 2.19 ч.