Поставеният под номер 4 в основната схема Анди Мъри е първият полуфиналист в тазгодишното издание на супер турнира от сериите "Мастърс 1000" в Синсинати с общ награден фонд 2 430 000 долара.

След пълното си фиаско миналата седмица в Монреал, тази седмица на американска земя британецът се показа в съвсем различна светлина - пределно концентриран, агресивен и жаден за победи, като това на гърба си изпитаха последователно Давид Налбандиян, Алекс Богомолов и днес - Жил Симон.

За малко повече от час и половина игра Мъри пречупи съпротивата на французина, като му даде само 6 гейма за крайното 6/3, 6/3, а в опит да попадне в заключителния двубой за титлата шотлондецът ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Рафа Надал и Марди Фиш, които играят в момента.

Междувременно продължава победният марш и на бившата номер 1 при дамите Мария Шарапова. Сексапилната рускиня се разправи с Анастасия Радионова и Светлана Кузнецова, а на четвъртфиналите днес отвя десетата в схемата Саманта Стоусър - 6/3, 6/2.

Следващата съперничка на Шарапова ще бъде победителката от двубоя между Вера Звонарьова и Даниела Хантухова, а след отказването на Серена Уилямс рускинята има реални шансове да триумфира в надпреварата.

Статистиката от двубоя между Мъри и Симон:

 Мъри

 

 Симон

 64

 1-ви сервис %

 47

 8

 Асове

 2

 2

 Двойни грешки

 3

 4/11

 Възможности за пробив

 1/4

 71/126

 Общо спечелени точки

 55/126

 

 Времетраене: 1.36 ч.