Първите четирима в световната ранглиста продължават победния си ход в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Синсинати с общ награден фонд 2 430 000 долара.

След като в първия мач за деня Рафа Надал трябваше да води епична трисетова битка, за да стигне до крайния успех срещу своя сънародник Фернандо Вердаско, останалите “трима мускетари” от елитното каре на световния тенис снощи нямаха никакви проблеми за да отстранят своите съперници.

Четирикратният шампион в надпреварата Роджър Федерер се нуждаеше само от 54 минути за да сломи съпротивата на местния любимец Джеймс Блейк – 6/4, 6/1 като няма как да не отбележим лекота и финесът, с които швейцарецът отново твореше на корта.

За влизане във финалната четворка Маестрото ще се изправи срещу чеха Томаш Бердих, който по-рано снощи успя да отстрани Николас Алмагро.

Почти толкова категорично своите победи записаха и Новак Джокович и Анди Мъри. За сърбина тя бе под номер 55 от началото на сезона, а поредната му жертва стана преминалия през ситото на квалификациите Радек Щепанек, докато британецът пречупи устрема на друг квалификант – Алекс Богомолов.

Резултати:

III кръг:
 /мъже/
Анди Мъри 6 7
Алекс Богомолов 2 5
Новак Джокович 6 6
Радек Щепанек 3 3
Томаш Бердих 6 6
Николас Алмагро 2 2
Марди Фиш 7 7
Ришар Гаске 5 5