В динамичен мач Хановер победи Севиля с 2:1. Така отборът на Мирко Сломка се приближи до групите на Лига Европа, а в герой на срещата се превърна нападателят Шлаудраф.

След 19 години този германски клуб отново е на международната сцена. Ентусиазмът в града е огромен, а 44 000 души напълниха стадиона. Сред тях и бившият германски канцлер Герхард Шрьодер.

Началото въодушеви още повече домакините. В 6-ата минута Шлаудраф се измъкна отляво и с техничен удар с десния крак взриви стадиона – 1:0. Три минути по-късно вратарят на Севиля Палоп спаси силен удар на Рауш.

Постепенно испанците, фаворит в мача, се съвзеха и в 31-ата минута шут на Негредо се отби от гредата. Хановер отвърна с удар на Абделауе, който Палоп спаси страхотно.

В 37-ата минута Севиля изравни, с помощта на Черундоло. Американският бранител на Хановер сбърка пас назад, а Негредо изведе Кануте и той не сбърка – 1:1.

Все пак Хановер си върна преднината, когато в добавеното време Шлаудраф направи страхотно двойно подаване с Шмидебах и майсторски прати топката в левия ъгъл – 2:1!

Малко след подновявянето на играта Кануте уцели с глава страничната греда. Последваха минути, в които играчите на Севиля опитваха да стигнат до втори гол, но Хановер се бранеше добре и често контраатакуваше.

Докрая обаче никой не вкара гол и остава решителния двубой-реванш в Севиля.