Днешната програма на супер турнира в Синсинати предвижда да се изиграят осминафиналните сблъсъци, както при мъжете, така и при дамите.

Като за начало на шоуто на централния корт е предвиден испанският сблъсък между Рафа Надал и Фернандо Вердаско. “Ел Торо” победи вчера Жулиен Бенето с 2:0 сета, докато Вердаско отстрани със същия резултат друг французин – Микаел Лодра.

Статистиката от двубоите между двамата испанци е доста неприятна за бившата половинка на Ана Иванович, който от досега изиграните 11 официални мача по между им няма успех срещу световния номер 2, като съотношението в сетовете е 25:3 в полза на Надал.

Веднага след приключването на изцяло испанския двубой ще станем свидетели на изцяло руски такъв, но при дамите, където сили ще премерят Мария Шарапова и Светлана Кузнецова.

Последният мач от дневната сесия ще противопостави световния номер едно Новак Джокович на квалификанта Радек Щепанек, като тук май единствената въпросителна е с какъв резултат сърбинът ще запише 55-та си победа от началото на сезона.

За вечерната сесия е заложена срещата между Роджър Федерер и местния любимец Джеймс Блейк, като балансът от досега изиграните мачове помежду им е 9-1 в полза на Маестрото от Базел.

Ето и програмата: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

централен корт Грандстенд
18.00 ч. 18.00 ч.
Рафа Надал На Ли
Фернандо Вердаско Саманта Стоусър
следва следва
Мария Шарапова Марди Фиш
Светлана Кузнецова Ришар Гаске
не преди 22.30 ч. следва
Новак Джокович Давид Ферер
Радек Щепанек Жил Симон
не преди 2.00 ч. не преди 2.00 ч.
Роджър Федерер Йелена Янкович
Джеймс Блейк Франческа Скиавоне