Бившата шампионка от Ролан Гарос Франческа Скиавоне бе много близо до отпадането от международния тенис турнир на твърди кортове в Синсинати с общ награден фонд 2 050 000 долара.

В интригуващ сблъсък от втория кръг на надпреварата италианката изоставаше с 0/3 гейма в решителния трети сет, но намери сили да се върне в мача и да отстрани чаровната Мария Кириленко със 7/5, 3/6, 6/4.

Малко преди това своето място на осминафиналите си осигури и бившата номер 1 в световната ранглиста Йелена Янкович, която записа две поредни победи за пръв път от три месеца насам, отстранявайки квалификантката Женг Жи с 2:1 сета.

За съжаление на домакините тяхната голяма фаворитка Серена Уилямс изненадващо се отказа от по-нататъшното си участие в надпреварата, като причина за своето решение, американката посочи контузия в пръста на десния си крак.

В първия кръг Серена едвам се крепеше на краката си във втория сет срещу Луси Храдечка, но успя да стигне до победата. Късно снощи обаче американката изобщо не излезе за двубоя си срещу Саманта Стоусър, като по всичко изглежда, че желае да съхрани силите си за старта на US Open.

Резултати:

жени
I кръг:
Надя Петрова 6 7
Ана Иванович 3 6
Вера Звонарьова 6 6
Екатерина Макарова 3 0
Даниела Хантухова 6 6
Флавия Пенета 3 4
Пън Шуей 6 6
Сара Ерани 2 4