Световният номер 1 Новак Джокович записа категоричен успех на старта на кампанията си в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Синсинати с общ награден фонд 2 430 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата сърбинът, който е и водач в схемата, срази с 2:0 сета младата надежда на домакините Райън Харисън, в отделните части 6/2, 6/3.

Развоят на първия сет имаше характеристиките повече на сблъсък при дамите, отколкото при мъжете, след като в началните 6 гейма станахме свидетели на 5 пробива преди Ноле да успее да задържи подаването си и да поведе с 5/2, а след това отново да пробие началния удар на своя опонент и да затвори сета в своя полза.

Надмощието на Джокович продължи с пълна сила и в началото на втората част, когато той спечели 8 от първите 10 разигравания, поведе с 2/0 и до края на мача не позволи на Харисън да заличи преднината му.

Така сърбинът записа 54-та си победа от началото на сезона и 30-та поредна на твърда настилка, като в опит да си осигури място на четвъртфиналите ще се изправи срещу Радек Щепанек.

Малко по-рано вчера, с убедителна победа на старта на участието си, се поздрави и британецът Анди Мъри, който не остави шансове на Давид Налбандиян, докато голямата изненада поднесе Алекс Богомолов, отстранил с 2:0 сета Жо-Вилфред Цонга.

Резултати:

II кръг:
 /мъже/
Анди Мъри 6 6
Давид Налбандиян 4 1
Алекс Богомолов 6 6
Жо-Вилфред Цонга 3 4
Ришар Гаске 7 6
Кевин Андерсън 6 4
Фернандо Вердаско 6 6
Микаел Лодра 4 4