Световният номер 2 Рафаел надал започна с чиста победа участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Синсинати с общ награден фонд 2 430 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата испанецът, който е поставен под номер 2 в основната схема, успя да отстрани с 6/4, 7/5 Жулиен Бенето и така си осигури мястото в осминафиналната фаза от турнира.

За разлика от провала си в Монреал миналата седмица, когато сензационно отстъпи пред хърватина Иван Додиг, този път “Ел Торо” не допусна изненада и след много стабилна игра успя да стигне до крайния успех.

В първия сет Надал успя да оползотвори единствената си възможност за пробив и това стана в прословутия седмия гейм, а от своя страна не позволи на французина дори да стигне до шанс за връщане на брейка.

Превъзходството на испанеца продължи и във втората част, като този път пробива в неговата сметка дойде още в петия гейм, но точно когато трябваше да сервира за мача надал допусна серия от непредизвикани грешки и това позволи на Бенето да изравни за 5/5.

Все пак Рафа бързо нанесе нужните корекции в играта си, успя да спечели следващите два гейма и след малко повече от час и половина на корта затвори срещата в своя полза.

Така в третия кръг Рафаел Надал ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Фернандо Вердаско и Микаел Лодра, които играят в момента.

Резултати:

II кръг:
 /мъже/
Филип Колшрайбер 6 6
Фелисиано Лопес 1 4
Гаел Монфис 4 6 4
Иван Додиг 6 3 0  R
Николас Алмагро 6 5 7
Иво Карлович 3 7 6
Марди Фиш 6 6
Николай Давиденко 0 2