Черните облаци около световната номер 1 Каролине Возняцки се сгъстяват с пълна сила, след като преди минути датчанката напусна престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Синсинати с общ награден фонд 2 050 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата Возняцки бе надиграна с 2:0 сета от 19-годишната представителка на домакините Кристина Макхейл, в отделните части 6/4, 7/5.

Да Ви припомним, че в първия кръг младата американка отстрани нашата Цвети Пиронкова, а днес на “Гранстенд” Макхейл записа една от най-впечатляващите победи в своята кариера.

Двубоят започна със серия от разменени пробиви, като в тези първоначални минути на срещата направи впечатление изключително пасивната игра на Возняцки, която позволи на тинейджърката да диктува темпото и да печели продължителните разигравания.

Постепенно американката усети, че “дяволът не е чак толкова черен”, отпусна ръката и започна да пласира ударите си почти върху основната линия, което допълнително затрудни световната номер 1 и я принуди да регистрира доста брак в играта си.

На паузата между двата сета датчанката се оттегли в съблекалнята, но и това не помогна да възвърне ритъма си и вторият сет продължи в същото русло, като след пробив в последния възможен момент Макхейл сложи точка на мъките на своята именита опонентка и постави сериозни въпросителни около представянето на Возняцки на предстоящия US Open.

Статистиката от двубоя:

Макхейл

Возняцки

58

1-ви сервис %

62

1

Асове

0

1

Двойни грешки

2

 5/9

Възможности за пробив

 3/4

 72/139

Общо спечелени точки

 67/139

Времетраене: 1.58 ч.