Днешната състезателна програма на супер турнира в Синсинати е изключително интересна и богата на интригуващи двубои, като за наша радост тази вечер ще имаме възможността да видим в действие и първата ни ракета при мъжете Григор Димитров.

След като преди два дни Гришо постигна първата си победа в основната схема на турнир от сериите “Мастърс 1000”, днес младият хасковлия ще има шанса да премери сили и със световния номер 6 Давид Ферер.

Испанецът отсъства през последния месец от кортовете поради контузия и с днешния си мач от втория кръг на турнира на практика стартира подготовката си за Откритото първенство на САЩ, така че при една стабилна игра от основната линия и приличен начален удар Димитров има своите шансове да постигне една от най-значимите победи в своята кариера до момента.

Двубоят е последен от дневната сесия на “Grandstand” и се очаква да започне не по-рано от 21.00 ч. българско време, като може да се наблюдава пряко по интернет.

Освен мачът на българина интерес будят сблъсъците и на двама от основните фаворити за трофея – Новак Джокович и Рафаел Надал.

Сърбинът ще стартира кампанията си в Синсинати с мач срещу младата надежда на домакините Райън Харисън, докато “Ел Торо” ще опита да заличи неприятните спомени от загубата си срещу Додиг с добра игра и победа срещу Жулиен Бенето.

Ето и програмата:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

 

      Централен корт             Грандстенд
               18.00 ч.                 18.00 ч.
            Марди Фиш      Каролине Возняцки
    Николай Давиденко       Кристина Макхейл
               следва                следва
         Рафаел Надал            Анди Мъри
        Жулиен Бенето       Давид Налбандиян
        не преди 21.30 ч.                следва
       Серена Уилямс         Григор Димитров
      Саманта Стоусър             Давид Ферер
         не преди 2.00 ч.           не преди 2.00 ч.
       Новак Джокович          Андреа Петкович
       Райън Харисън          София Арвидсон
        не преди 3.30 ч.
        Вика Азаренка
         Шахар Пеер