Байерн - Цюрих, първи плейофен мач за влизане в групите на Шампионската лига, стадион "Алианц Арена", Мюнхен. Начален час: 21:45, българско време.

Вероятни състави:

Байерн: Нойер, Рафиня, Боатенг, Бадщубер, Лам, Луис Густаво, Швайнщайгер, Робен, Мюлер, Рибери, Гомес

Цюрих: Леони, Никци, Беда, Тейшейра, Родригес, Шьонбехлер, Егертер, Буф, Джурич, Мехмеди, Чермити

Прогноза на Gol.bg

След като се класира едва на трето място в Бундеслигата, Байерн ще трябва да играе бараж за влизане в групите на Шампионската лига. Противникът ще бъде швейцарския отбор Цюрих.

На пръв поглед – нищо особено за баварците. С петима нови играчи за 40 милиона евро и нов треньор Юп Хайнкес баварците не са убедителни в началото на сезона. Нещастна загуба и щастлива победа белязаха първите два мача в първенството.

Играта обаче не бе убедителна. Особено в нападение, където всъщност няма нови футболисти, а миналия сезон точно атаката бе ней-силното звено на тима. Досега обаче: два мача – два  гола.

За сметка на това престроената защита изглежда много по-добра. Нойер на вратата, десен бек Рафиня, Боатенг и Бадщубер в центъра на отбраната, Лам отляво – тук нещата на Хайнкес ще се получат с времето.

Остава състава да заработи – отпред играчите са показали отдавна какво могат заедно. И пак ще го покажат. Може би още днес, когато мотивацията ще бъде многократно по-голяма от обичайните мачове в групите.

Защото, както каза Румениге: „Залогът е прекалено голям – и като пари, и като престиж”.

Резултат: Байерн – Цюрих 4:0