Бившата номер 1 в световната ранглиста Серена Уилямс започна с чиста победа участието си на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Синсинати с общ награден фонд 2 050 000 долара.

След като през миналата седмица американката триумфира в надпреварата от същия ранг в Торонто, преди минути тя успя да запише поредния си успех, отстранявайки чехкинята Луси Храдечка – 6/3, 7/6.

Първата част на двубоя премина изцяло под диктовката на Уилямс, която бе улеснена максимално от почти отсъстващия първи начален удар на нейната опонентка (едва 36 %) и след един безответен пробив стигна до необходимото й 6/3.

Във втория сет обаче драмата на корта бе пълна и картината много наподоби двубоя от вчера между Шахар Пеер и Сабине Лисицки.

След като набързо си осигури повече от комфортна преднина от 5/1 и по всичко изглеждаше, че ни очаква един протоколен завършек,формата и тонусът на Серена изведнъж тотално се сринаха и това позволи на Храдечка да се върне в двубоя.

След серия от 5 поредни гейма в своя полза чехкинята не само че заличи изоставането си, но и принуди американката да сервира за оставане в сета. Благодарение на отличния си начален удар Уилямс успя да се добере до тайбрек, а там след 7:5 да сложи точка на този толкова изтощителен за нея двубой.

Така в следващата фаза от надпреварата Серена Уилямс ще срещне Саманта Стоусър, като двете се изправиха една срещу друга само преди два дни, на финала в Торонто.   Статистиката от двубоя:

Уилямс

Храдечка

57

1-ви сервис %

41

7

Асове

6

3

Двойни грешки

8

 3/12

Възможности за пробив

 2/4

31

Уинъри

31

21

Непредизвикани грешки

33

Времетраене: 1.40 ч.