Жо-Вилфред Цонга (Фр) започна с убедителна победа кампанията си в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Синсинати с общ награден фонд 2 430 000 долара.

След като достигна до полуфиналите в Монреал миналата седмица и успя да победи Роджър Федерер, днес французинът изигра поредния си силен мач, отстранявайки с 2:0 сета хърватина Марин Чилич, в отделните части 6/3, 6/4.

Цонга започна двубоя агресивно, успя да реализира по един пробив в двата сета, а от своя страна не позволи на Чилич дори да стигне до възможност за връщане на някой от брейковете и така след час и 19 минути игра напълно заслужено стигна до крайната победа.

В опит да си осигури място на осминафиналите Жо-Вилфред Цонга ще се изправи срещу представителя на домакините Алекс Богомолов, който снощи успя да отстрани сънародника си Роби Джинепри с 2:0 сета.

Първата по-сериозна изненада в днешната програма поднесе тенисистът от Казахстан Андрей Голубьов, който сътвори впечатляващ обрат срещу Станислас Вавринка за крайното 3/6, 6/4, 6/1.

Останалите резултати:

I кръг:
 /мъже/
Николас Алмагро 7 6
Алберт Монтанес 6 4
Иво Карлович 6 6
Флориан Майер 1 3
Янко Типсаревич 6 3 7
Едуард-Роджър Васелин 0 6 6
Николай Давиденко 6 7
Серхи Стаховски 2 6