Супер турнирът на твърди кортове в Синсинати набира скорост като днес предстоят да се изиграят поредната порция вълнуващи сблъсъци, както при мъжете, така и при дамите.

Шоуто на централния корт ще открият На Ли и Луси Шафарджова, а веднага след това сили ще премерят Жо-Вилфред Цонга и Марин Чилич.

Французинът сътвори впечатляващо представяне в Монреал миналата седмица, където успя да отстрани Роджър Федерер и да достигне до полуфиналите, но дали тази възходяща линия в играта му ще продължи и на американска земя – ще разберем днес.

Последният двубой от дневната сесия на централния корт противопоставя Серена Уилямс и Луси Храдечка. Американката вече ясно индикира, че се е устремила отново към върховете на световната ранглиста и титлата от започващото след броени дни Открито първенство на САЩ, така че днес надали ще има особени затруднения срещу чехкинята.

Градусите на емоциите ще покачат неимоверно във вечерната сесия от днешната програма, когато първо ще видим в действие Мария Шарапова и Анастасия Радионова.

Състезаващата се за Австралия рускиня прегази в първия кръг Полона Херцог с 6/0, 6/0, а Шарапова демонстрира колеблива игра в Монреал, така че интригата е налице.

Погледите на всички обаче ще са насочени към “гвоздея” на днешната програма – супер сблъсъка между настоящия шампион Роджър Федерер и Хуан Мартин Дел Потро.

Двамата имат доста сметки за разчистване (балансът е 6:2 в полза на швейцареца), а турнирът в Синсинати е чудесна арена, на която да покажат най-доброто на което са способни, така че за приятелите на аристократичната игра предстои вълнуваща нощ.

Ето и програмата:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

   Централен корт        Грандстенд
          18.00 ч.            18.00 ч.
           На Ли       Янко Типсаревич
    Луси Шафарджова  Едуард-Роджър Васелин
          следва             следва
    Жо-Вилфред Цонга          Радек Щепанек
         Марин Чилич             Джон Иснър
     не преди 22.00 ч.               следва
         Серена Уилямс            Хуан Монако
          Луси Храдечка           Томаш Бердих
      не преди 2.00 ч.         не преди 2.00 ч.
      Мария Шарапова            Джеймс Блейк
         Ан. Радионова            Фабио Фонини
       не преди 3.30 ч.
      Роджър Федерер
 Хуан Мартин Дел Потро