19-годишната Кристина Макхейл (САЩ) се оказа непреодолимо препятствие за нашата Цвети Пиронкова на старта на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Синсинати  с общ награден фонд 2 050 000 долара.

Рано тази сутрин, в среща от първия кръг на надпреварата, американката, който се състезава с “Уайлд кард” и към момента заема 76-та позиция в световната ранглиста, успя да отстрани първата ни ракета след успех с 2:1 сета, в отделните части 7/5, 4/6, 6/1.

Двубоят започна равностойно, като в първите два сервис гейма на Макхейл Цвети имаше 4 възможности за пробив, които за съжаление на успя да оползотвори, за да се стигне до седмия гейм, в който българката на свой ред бе пробита.

Последва моментален рибрейк и убедителен сервис гейм за Пиронкова, с който тя излезе напред в резултата, но след това представителката на домакините влезе в серия от три поредни гейма и на практика затвори сета в своя полза.

В началото на втората част Макхейл изглеждаше на гребена на вълната и набързо поведе с 4/2, но в този момент Цвети успя да обърне развоя на събитията и след четири поредни гейма в своя полза да изравни резултата.

За съжаление в заключителната трета част българката не бе на ниво, успя да спечели един единствен гейм и логично отстъпи с 1/6, което означаваше и край на кампанията й в Охайо.

През следващата седмица Пиронкова е заявила участие на турнира в Ню Хейвън, където ще има последна възможност да натрупа игрова практика преди началото на US Open.

Резултати:

 

Синсинати
I кръг:
Ана Иванович 6 6
Алекса Глач 0 2
Светлана Кузнецова 6 6
Джил Крейбас 3 4
Анастасия Радионова 6 6
Полона Херцог 0 0
Луси Шафарджова 6 6
Клара Закопалова 2 2