От днес до неделя в Синсинати ще се проведе поредният супер турнир, който се явява за мнозина от топ тенисистите като генерална репетиция преди започващото в края на месеца Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк.

За радост тази седмица в Охайо сред най-добрите атлети с тенис ракети ще видим в действие и нашите представители – Цвети Пиронкова и Григор Димитров.

Пловдивчанката ще излезе тази вечер срещу 19-годишната американка Кристина Макхейл, като това ще бъде първи официален сблъсък между двете, а победителката от този двубой ще срещне световната номер 1 Каролине Возняцки в следващата фаза от надпреварата.

Григор Димитров също стартира днес кампанията си в турнира, като първият му съперник ще бъде преминалият през ситото на квалификациите Марсел Илхан (Тур).

Двубоят се очаква да започне не по-рано от 19.00 ч. българско време, а при евентуален успех Гришо ще има шанса да премери сили със световния номер 6 Давид Ферер във втория кръг.

Разбира се освен мачовете на нашите тенисисти с интерес ще следим какво става и по останалите кортове, като не можем да не обърнем внимание на сблъсъка между Анди Родик и Филип Колшрайбер.

За съжаление напоследък и двамата са далеч от оптималната си спортна форма, но сега е времето да дадат максимума, на който са способни и да се опитат да натрупат колкото се може повече игрова практика.

Ето и програмата за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

       Централен корт          Грандстенд
               18.00 ч.              18.00 ч.
     Фернандо Вердаско        Виктор Троицки
            Томас Белучи          Фабио Фонини
               следва               следва
     Светлана Кузнецова     Хуан Карлос Фереро
           Джил Крейбас       Фелисиано Лопес
               следва                следва
           Ришар Гаске        Андреа Петкович
         Ал. Дългополов      Ярмила Гайдосова
          не преди 2.00 ч.         не преди 2.00 ч.
            Ана Иванович          Райън Харисън
            Алекса Глач       Хуан Игнасио Чела
               следва
             Анди Родик
          Ф. Колшрайбер