Пилотите на заводския тим на “Дукати” Валентино Роси и Ники Хейдън завършиха шести и седми в старта за Голямата награда на Чехия, но въпреки това изразиха задоволство от своето представяне.

Де факто резултатите на “скудерията” са същите, като тези от “Лагуна Сека”, но на трасето край Бърно се видя, че “Доктора” и Хейдън вече не са чак толкова неконкурентно способни на лидерите от “Репсол Хонда” и “Ямаха”.

“Мога да кажа, че сме доволни от нашия напредък”, сподели след състезанието 7-кратният световен шампион Валентино Роси. “Искам да благодаря на хората от моя щаб, които успяха с малко промени по машината да постигнат доста по-добри резултати.”

“Сега вече мога да използвам много по-добре предната гума и да спирам по-късно в завоите, което е голямо предимство. Имахме намерението да се борим за челните места, но допуснахме грешка в началото на състезанието, с подгряването на гумите и това се оказа решаващо за гонката.”

“Не успях да потегля така добре, както на “Лагуна Сека”, а се видя, че след третата обиколка темпото ми не бе по-лошо от това на двете “Ямахи” и дори Симончели не бе толкова далеч от мен.”

“Сега е важно да се фокусираме върху предстоящите състезания и да направим следващата стъпка в развитието на нашата машина”, завърши обнадеждаващо “Доктора”.

Класиране след 11-ия кръг в Мото ГП:

  пилот мотор точки
1. Кейси Стонър Хонда 218
2. Хорхе Лоренцо Ямаха 186
3. Андреа Довициозо Хонда 163
4. Валентино Роси Дукати 118
5. Дани Педроса Хонда 110
6. Бен Спийс Ямаха 109
7. Ники Хейдън Дукати 103
8. Марко Симончели Хонда 76
9. Колин Едуардс Ямаха 75
10. Хироши Аояма Хонда 70