Ето, че и четвъртият за сезона турнир от Големия шлем наближава, а подготовката на всички тенисисти навлиза в заключителната си фаза.

От утре до неделя в Синсинати ще се проведе един от последните турнири, в който състезателите ще имат възможността да сверят часовниците си преди надпреварата на “Флашинг Медуоус”, като за наша радост в Охайо ще видим в действие и първите ни  ракети при дамите и мъжете – Цвети Пиронкова и Григор Димитров.

Първоначално плановете и на двамата бяха да пропуснат престижната надпревара идната седмица, но благодарение на получената “Уайлд кард” от Григор Димитров и промяна на решението от щаба на Цвети това не се случи.

Надпреварата в Синсинати е от най-висок ранг и според календара на АТР (Мастърс 1000) и според този на WTA (Премиер), като в него ще участват всички топ състезатели, с изключение единствено на Робин Сьодерлинг при мъжете и на Ким Клайстерс при дамите.

Според вече изтегления жребии пловдивчанката ще срещне в първия кръг 19-годишната представителка на домакините Кристина Макхейл, която към момента заема 64-та позиция в световната ранглиста.

При евентуален успех Цвети ще си осигури 70 точки за класацията на професионалистките, а в следващата фаза от надпреварата ще има възможността да премери сили със световната номер 1 Каролине Возняцки, която показа в Торонто, че е далеч от най-добрата си спортна форма.

Григор пък ще има за съперник в първия кръг тенисист, преминал през ситото на квалификациите, а ако успее да прескочи това стъпало, във втория кръг го очаква поставеният под номер 6 в основната схема Давид Ферер.

Испанецът не взе участие на завършващия днес турнир в Монреал и надпреварата в Синсинати де факто се явява начало на кампанията му на хард, което може да се окаже от ключово значение за Григор Димитров.

Победителите от последните 10 издания на надпреварата в Синсинати:

година

мъже

жени

2010

Роджър Федерер

Ким Клайстерс

2009

Роджър Федерер

Йелена Янкович

2008

Анди Мъри

Надя Петрова

2007

Роджър Федерер

Анна Чекветадзе

2006

Анди Родик

Вера Звонарьова

2005

Роджър Федерер

Пати Шнидер

2004

Андре Агаси

Линдзи Дейвънпорт

2003

Анди Родик

не се провежда

2002

Карлос Моя

не се провежда

2001

Густаво Кюртен

не се провежда