Пилотът на “Репсол Хонда” Дани Педроса даде най-доброто време в днешната квалификация за място преди неделния старт за Голямата награда на Чехия – 11-ти кръг от шампионата при най-бързите мотоциклетисти – Мото ГП.

От началото на уикенда испанецът доминира на чешка земя, като даде най-добрите време в първите две свободни тренировки, а днес успя да спре хронометрите на 1:56.591 мин., което бе достатъчно за първия му Пол-позишън за сезона.

Втори на стартовата решетка ще се нареди настоящият световен шампион в кралския клас – Хорхе Лоренцо, а последен от първа стартова редица ще потегли водачът в генералното класиране Кейси Стонър.

След дъждовното време рано сутринта, следобед над Бърно изгря слънце и позволи квалификационна сесия да се проведе при отлични атмосферни условия.

В началните минути Хорхе Лоренцо успя да излезе начело с най-доброто време до момента, но малко след това Кейси Стонър подобри постижението му и излезе на лидерската позиция.

Малко преди края на сесията, с квалификационни гуми, Дани Педроса завъртя най-добрата си обиколка, като времето му се оказа недостижимо за останалите претенденти.

За разлика от свободните тренировки, днес следобед Валентино Роси най-накрая показа съживяване и успя да заеме последното място на втора стартова редица, което е най-доброто му постижение от началото на сезона.

Утре от 15.00 ч. българско време е стартът за Голямата награда на Чехия.

Класиране в квалификациите:

пилот отбор  време
1. Дани Педроса Репсол/Хонда 1:56.591
2. Хорхе Лоренцо Ямаха  + 0.113
3. Кейси Стонър Репсол/Хонда  + 0.269
4. Бен Спийс Ямаха  + 0.587
5. Марко Симончели Хонда/Гресини  + 0.760
6. Валентино Роси Дукати  + 0.776
7. Андреа Довициозо Репсол/Хонда  + 0.851
8. Колин Едуардс Ямаха Тех 3  + 1.085
9. Ники Хейдън Дукати  + 1.130
10. Хироши Аояма Хонда/Гресини  + 1.193