Днешната състезателна програма на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монреал предвижда да се изиграят и двата полуфинални сблъсъка.

В първия двубой за деня един срещу друг ще се изправят Марди Фиш и Янко Типсаревич, които се оказаха големите печеливши от ранното отпадане на супер фаворитите в тази част на схемата Рафа Надал и Анди Мъри.

До момента американецът и сърбинът имат изиграни четири официални мача един срещу друг, като балансът е 3:1 победи в полза на първата ракета на САЩ.

Далеч по-интригуващ се очертава вторият полуфинален сблъсък, който ще противопостави световния номер 1 Новак Джокович на Жо-Вилфред Цонга.

Сърбинът е само на две крачки от 9-та си титла за сезона, като вече чукна 50 победи през настоящата 2011 година, но тази нощ срещу него ще се изправи един отличен атлет, който е готов да даде всичко от себе си, за да стигне до крайния успех.

Цонга вече взе скалпа на един от основните претенденти за трофея – Роджър Федерер, а самочувствието му се подхранва и от факта, че по принцип “Мохамед Али” играе успешно срещу световния номер 1 (5:3 победи за Цонга).

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час на мачовете е в българско време)

         Монреал
 /полуфинали - мъже/
    не преди 22.00 ч.
        Марди Фиш
    Янко Типсаревич
    не преди 03.00 ч.
    Новак Джокович
   Жо-Вилфред Цонга
          Торонто
 /полуфинали - жени/
    не преди 20.00 ч.
    Саманта Стоусър
  Агниешка Радванска
     не преди 01.30 ч.
     Серена Уилямс
     Вика Азаренка