Вече са известни полуфиналистките в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Торонто с общ награден фонд 2 050 000 долара.

С четвъртата си поредна победа в надпреварата бившата водачка в световната ранглиста Серена Уилямс си подпечата мястото във финалното каре, като този път нейна жертва стана Луси Шафарджова.

Чехкинята, която до момента демонстрира отлична игра в Торонто, успя дори да спечели първия сет срещу именитата си съперничка, но след това бе принудена да признае превъзходството на американката и в крайна сметка да отстъпи с 6/4, 3/6, 2/6.

Така в спор за място в заключителния двубой за трофея Серена Уилямс ще се изправи срещу Вика Азаренка, като представителката на Беларус късно снощи сложи край на приказката на квалификантката Галина Воскобоева.

В другия полуфинал една срещу друга ще застанат Агниешка Радванска и Саманта Стоусър, като трябва да отбележим, че полякинята е много близо до това да спечели втора титла от турнир от подобен ранг в рамките само на две седмици, нещо, което през пролетта сътвори и Новак Джокович.

Резултати:

Торонто
четвъртфинали:
Агниешка Радванска 6 6
Андреа Петкович 4 3
Саманта Стоусър 6 6
Роберта Винчи 4 1
Вика Азаренка 6 6
Галина Воскобоева 1 2
Серена Уилямс 4 6 6
Луси Шафарджова 6 3 2