Лидерът в световната ранглиста и поставен под номер 1 в основната схема Новак Джокович се класира за полуфиналите на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монреал с общ награден фонд 2 430 000 долара.

В последна среща от четвъртфиналната фаза на турнира Ноле буквално прегази световния номер 7 Гаел Монфис с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/1 и за влизане в директния сблъсък за трофея ще се изправи срещу Жо-Вилфред Цонга.

Така на практика Ноле е само на две победи от 9-та си титла за сезона, а нивото на игра, което демонстрира през тази седмица заслужено го изстрелва като топ фаворит за спечелването на US Open.

Единственият, който има някакви шансове да спре непобедимият сърбин в Монреал е именно Цонга, който също показа сериозен прогрес в играта си на хард, а най-явният  белег за това бе впечатляващата му победа над Роджър Федерер в предишния кръг от надпреварата.

На всичкото отгоре французинът е един от малкото тенисисти в тура с положителен баланс срещу световния номер 1, като от досега изиграните 8 официални мача по между им Цонга има 5 победи.

Всички резултати от днес:

Монреал
четвъртфинали:
Новак Джокович 6 6
Гаел Монфис 2 1
Жо-Вилфред Цонга 6 6
Николас Алмагро 4 4
Марди Фиш 6 6 6
Станислас Вавринка 3 7 0
Янко Типсаревич 6 6
Томаш Бердих 4 4