Дани Педроса от заводския тим на “Репсол Хонда” бе най-бърз и в двете свободни тренировки преди неделния старт за Голямата награда на Чехия – 11-ти кръг от шампионата при най-бързите мотоциклетисти – Мото ГП.

Въпреки че все още не е напълно възстановен от контузията, която претърпя в началото на сезона, нисичкият испанец показа, че е все по-близо до оптималната си спортна форма и по категоричен начин заяви своите претенции за победата в неделя.

В първата свободна тренировка Педроса бе с почти секунда по-бърз от всички останали пилоти на трасето край Бърно, а във втората сесия единственият, който успя се доближи на по-малко от половин секунда от времето на испанеца бе съотборникът му Кейси Стонър.

За пореден път Марко Симончели демонстрира прилично темпо в свободните тренировки, като времето му от 1:57.136 мин. му отреди трета позиция в подреждането, а зад него се наредиха Хорхе Лоренцо и Андреа Довициозо.

За съжаление на всички тифози обаче мъките за пилотите на “Дукати” продължават, като в първата сесия за деня 7-кратният световен шампион Валентино Роси бе едва 11-ти, като времето му от това на Педроса бе с близо 2.5 секунди по-слабо, а във втората свободна тренировка “Доктора” даде 7-мо време.

Утре предстоят квалификациите за място, а в неделния следобед е и самият старт за Голямата награда на Чехия.

Класиране след вторите свободни тренировки:

пилот отбор време
1. Дани Педроса Репсол/Хонда 1:56.454
2. Кейси Стонър Репсол/Хонда  + 0.377
3. Марко Симончели Хонда/Гресини  + 0.682
4. Хорхе Лоренцо Ямаха  + 0.720
5. Андреа Довициозо Репсол/Хонда  + 1.081
6. Бен Спийс Ямаха  + 1.177
7. Валентино Роси Дукати  + 1.291
8. Алваро Баутиста Ризла/Сузуки  + 1.403
9. Къл Кръчлоу Ямаха Тех 3  + 1.405
10. Джон Хопкинс Ризла/Сузуки  + 1.425