Супер турнирът от сериите “Мастърс 1000” в Монреал навлиза в заключителната си фаза, като днес предстои да се изиграят четвъртфиналните сблъсъци от надпреварата.

Първи на централния корт ще излязат Марди Фиш и Станислас Вавринка, като интересен факт е, че в досегашните си две участия в Монреал американецът винаги губеше още на старта на кампанията си, но този сезон очевидно се намира в отлична спортна форма и е готов за нещо по-значимо на започващия в края на месеца последен турнир от Големия шлем.

Възпитаникът на Петер Лундгрен също изненада приятно с показаното до момента, като видимо е успял да понамали теглото си и това се е отразило положително особено на придвижването му корта.

Вторият мач за деня противопоставя Томаш Бердих на Янко Типсаревич, като тук трябва да отбележим, че чехът определено трябва много да внимава имайки предвид, че именно четвъртфиналите тази година се явяват за него рубикона в турнирите.

Вечерната сесия ще ни предложи двубоите между Николас Алмагро и Жо-Вилфред Цонга, както и този между Новак Джокович и Гаел Монфис.

След победата си над Федерер снощи Цонга няма как да не е на гребена на вълната и едва ли ще позволи на испанеца да му попречи да достигне до финалната четворка в надпреварата.

След отпадането пък на всички останали топ фаворити вратата пред световния номер 1 за поредната му титла през сезона изглежда широко отворена, но дали на това мнение е и Гаел Монфис ще разберем рано утре сутринта.

Ето и програмата: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

        централен корт
               19.00 ч.
           Марди Фиш
      Станислас Вавринка
        не преди 21.00 ч.
          Томаш Бердих
        Янко Типсаревич
         не преди 0.30 ч.
       Жо-Вилфред Цонга
         Николас Алмагро
         не преди 2.30 ч.
         Новак Джокович
            Гаел Монфис